Sport in de regio krijgt weer de aandacht die het verdient met Sportsignaal

Nieuw samenverwerkingsverband Den Haag FM, Midvliet, haagsetopsport.nl en hethaagsamateurvoetbal.nl

Den Haag FM, Midvliet, haagsetopsport.nl en hethaagsamateurvoetbal.nl hebben de handen ineengeslagen ten behoeve van de sportverslaggeving in de regio Haaglanden. In september 2021 start het vernieuwde live sportprogramma Sportsignaal. Met verslaggevers langs de velden die live verslag doen, interviews, statistieken en standen, voor- en nabeschouwingen van heel veel wedstrijden in vele sportdisciplines in de regio, op zaterdag- en zondagmiddag. De uitzendingen zijn zowel te volgen op Den Haag FM als op Midvliet.

Midvliet en Den Haag FM hebben ervaring met sportverslaggeving. Gezamenlijk met de twee websites is nu een groot platform ontstaan van waaruit de sport in de regio weer een prominente plek krijgt bij de lokale media. De medewerkers van het succesvolle Sporttribune bij Midvliet en de medewerkers van het al jarenlang lopende Sportsignaal op Den Haag FM zullen gezamenlijk de uitzendingen verzorgen. Initiatiefnemers Arjan Groenewegen, Vyron Verkijk en Ronald Mooiman benadrukken het belang van sportverslaggeving in de regio: Verkijk: “Er wordt zoveel gesport in onze regio, er zijn zoveel leuke en aantrekkelijke wedstrijden.” Groenewegen: “Daar willen wij alle aandacht voor vragen. Om de verbondenheid tussen inwoners en sportverenigingen te stimuleren.” Mooiman: “Verslaggeving over lokale en regionale sport hoort gewoon bij goede lokale nieuwsvoorziening.”

De uitzendingen starten vanaf de tweede helft van september bij de start van de nieuwe competities op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 en in voorkomende gevallen tot 18.00 uur.

Samenwerking

Zowel de leiding van de omroep Den Haag FM als van Midvliet zijn blij met deze samenwerking. Midvliet bestuurder Cees Siermann: “Beide omroepen nemen de lokale sportverslaggeving serieus. Door deze samenwerking ontstaat een groot en breed pallet aan medewerkers waardoor voor langere tijd de live-sportverslaggeving gegarandeerd is. Sport is een belangrijk onderdeel van de lokale, publieke omroepfunctie van beide omroepen.” Hoofdredacteur van Den Haag FM, Henk Ruijl: “Voor goede live sportverslaggeving zijn veel enthousiaste mensen nodig. En die zijn er voor dit sportprogramma. Allemaal vrijwilligers overigens. Een mooie stap in de samenwerking tussen verschillende omroepen in de regio.”

Mensen

Hoewel een groot aantal vrijwilligers beschikbaar is, zijn meer mensen van harte welkom. Mensen met een sporthart en interesse in een rol bij dit programma worden uitgenodigd om zich te melden bij een van beide omroepen. Hoe meer mensen zich ervoor willen inzetten, hoe beter het programma wordt.

Mogelijkheden van ontvangst

Den Haag FM is in Den Haag en direct daarbuiten te ontvangen via FM 92.0 en DAB+ kanaal 5C, alsmede via de gratis app van Den Haag FM en via denhaagfm.nl. Midvliet is te beluisteren in de regio Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en direct aangrenzende plaatsen via FM 107.2 en 107.9, via DAB+ kanaal 11B (lokaal 45) en via de website midvliet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *